Anime. Naruto. Sasuke & Sakura

Înainte de a începe să postați, vă sfătuim să citiți REGULAMENTUL forumului! Dacă vă veți face cont, vă rugăm să nu uitați de forum și să fiți activi. Sperăm că vă veți distra și că vă veți face noi prieteni. Have fun :)

Anime. Naruto. Sasuke & Sakura

That's my ninja way!
 
AcasaPortalInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3
AutorMesaj
VMVDD ♛
Sennin
Sennin
avatar

Sex : feminin Varsta : 22
Localizare Localizare : -
acebook acebook : Facebook
Nr. mesaje Nr. mesaje : 1587
Puncte : 2106
Reputatie Reputatie : 340

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Dum 26 Ian 2014, 12:28

Păi, am început să scriu când am citit ficuri, am vrut să am şi eu o poveste proprie. Cred că tot asta m-a inspirat, cel puţin la început.

1. Bănuiesc că am evoluat cât de cât, faţă de primele dăţi, mi se pare ceva normal. Nu ştiu sigur cum s-a întâmplat, probabil tot continuând să citesc cărţi şi să scriu în continuare, aşa am căpătat ceva experienţă şi a devenit destul de uşor să dau viaţă unor povestioare prin intermediul a câtorva rânduri.

2. Încerc să le înţeleg şi să scriu ca şi cum eu am trecut, odată cu ele, prin istoria pe care le-o ofer. Câteodată nu e uşor, fiindcă unele chestii nu le sesizez cu claritate şi dau mai mult cu presupusul, însă încerc să nu exagerez şi mă limitez la ceea ce pot înţelege mai bine. Ficare are un rol principal, însă prin descriere şi dialog le conturez cel mai bine, unele replici, de exemplu, pot expune multe trăsături ale personajelor pe care nu le-am menţionat în descriere, dar nu toată lumea poate citi şi printre rânduri, aşa că aici ajută descrierea, unde le dau direct pe faţă, în aşa fel încât sunt uşor de perceput.

3. Nu ştiu cât de originale sunt, însă nu cred că există două personaje - fiecare aparţinând unui autor .  care să fie la fel, aşa cum nu pot fi nici doi oameni identici. Personajele sunt bucăţele rupte din mine, toate caracteristicile lor sunt inspirate din comportamentul şi modul de gândire pe care le posed.

4. Totul trebuie descris într-o anumită măsură, încerc să mă limitez la unele detalii pentru a nu da naştere unor întâmplări previzibile. Mă atrage mult descrierea fizică a personajelor, cum sunt evidenţiate trăsăturile şi ce exprimă fiecare gest şi privire, chiar şi cele mai mici, de aceea încerc să mă axez şi să îmi perfecţionez tehnica pe acest subiect.


IF U'RE READING THIS IT'S 2 LATE

YOU SEE NO WHITE INSIDE MY EYES AND IT'S A FUN DAY
Sus In jos
Yin
Sennin
Sennin
avatar

Merite deosebite :

Sex : feminin Varsta : 21
Localizare Localizare : București
acebook acebook : Ema
Nr. mesaje Nr. mesaje : 6696
Puncte : 7969
Reputatie Reputatie : 815

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Vin 14 Mar 2014, 21:03

Am ratat două rânduri de întrebări.
1. Sunt sigură că majoritatea din noi, atunci când a descoperit această portiţă virtuală a scrisului, nu a luat în considerare lucrurile învăţate în viaţa reală, ci a scris diferit; exemplu: în loc de dialog cu liniuţă, a fost introdus dialogul de mess, cu nume sau emoticoane în text, etc. Care credeţi că este motivul acestei modificări?
Eu făceam așa, primul meu fic este o completă umilire, sper să nu-l văd din nou, ori altcineva. Probabil a fost lipsa de experiență cât și caracterul și gândirea pe care le aveam la început.

2. Credeţi că o poveste poate să schimbe perspectiva de gândire a unei persoane?
Nu în totalitate, dar, vorbind la persoana I-a, poate să-mi lase semne de întrebare, ori mă face să previn anumite lucruri.

3. Ce v-ar plăcea să modificaţi la stilul vostru actual? Acţiunea, descrierea, naraţiunea, dialogul?
Descrierea, mai mult limbajul pe care-l am. Mi se pare banal. Mi-ar plăcea să am o descriere care să se aproprie de cea a unui autor, a unei cărți cu adevărat bune.

4. Cum reuşiţi să daţi viaţă personajelor voastre sau prin ce mijloace credeţi că aţi putea da viaţă ideilor pe care le aveţi?
Pur și simplu scriu.

5. Sigur aţi avut parte de momente în care credeaţi c nu veţi mai scrie niciodată, cum aţi trecut peste? Sau ce va motivat să conţinuaţi, cum aţi găsit oaza de inspiraţie? A fost o poveste sau o persoană în sine?
N-am fost motivată de nimic, din păcate, pentru că mă aștept să ajung în acel moment în care mă voi lăsa definitiv de scris, ori cel puțin de postat. De cele mai multe ori m-am reapucat de scris din cauza egoismului meu, cât și din plăcerea pe care o am făcând asta.

6. Cum faceţi să apară un impact surprinzător asupra cititorilor? Indiferent că acel impact vine de la descriere, dialog, sau acţiune, personaje, etc?
Îmi place să răstorn cu fundul în sus totul, să adaug lucruri neprevăzute, chiar dacă ajung la un moment dat să am o poveste încurcată încât și eu sunt pusă în dilemă pentru a elucida misterul. De altfel îmi place să surprind cititorul prin acțiune și dialog, care trebuie să fie strâns legate. Îmi este mult mai ușor să scriu ceva comic folosind un dialog, combinat pe ici pe colo cu câteva detalii, acțiuni, care, sper eu, să intesificice ideea și să stârnească râsul cititorului. 

1. Cum aţi evoluat, cum aţi reuşit să rupeţi barierele şi să vă descoperiţi stilul?
Totul se realizează datorită lecturii, cu cât citești mai mult, cu atât mai mult vocabularul ți se mărește ( depinde și de ce cărți citești ) cât și imaginația și gândirea. Presupun că ăsta a fost un prim factor al evoluției mele.

      2. Voi cum daţi viaţă personajelor, prin ce metode - legat de descriere, acţiune, dialog?
Optez pentru dialog, mi se pare cel mai simplu și mai bun mod de a face o prezentare a personajelor. Am pus mereu o parte din mine în fiecare personaj, că este o caracteristică secundară/principală, nu contează. Toate sunt concepute după un ideal al meu într-o anumită privință.

      3. Originalitatea personajelor din ficurile voastre? Întrebarea adevărată este: cum credeţi că aţi reuşit să creaţi protagonişti speciali, diferiţi de personajele altor ficuri?
Sunt originale datorită gândirii/personalității pe care o am. E imposibil ca cineva să creeze un personaj fără să-și lase o bucățică din el.

      4. Ce elemente trebuie bine descrise? Cum ar trebui ele detaliate? Voi cum faceţi?
Descrierea sentimentală și fizică, mi se par cele mai importante. Încerc din greu să evoluez în aceste domenii, deși rezultatele vizibile se observă mai mult la dialog. Îmi plac ficurile/cărțile care au o descriere amplă, dar nu plictisitoare, care deși au 2-3 pagini numai paragrafe, fără dialog, tot nu-ți sunt îndeajuns detaliile oferite.
Sus In jos
http://y-yinn.tumblr.com/
xenomorphius
Chūbu
Chūbu
avatar

Aptitudini :
Sex : feminin Varsta : 22
Localizare Localizare : În pădure!
Nr. mesaje Nr. mesaje : 3304
Puncte : 4254
Reputatie Reputatie : 841
Stare de spirit Stare de spirit : -

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Mier 18 Iun 2014, 17:48

Frate, nu am mai scris mai nimic pe aici! Îmi era dor de thread. Întrebările nu au să fie nu ştiu ce, dar... Nu prea au să se lege foarte mult de ce metode folosiţi când scrieţi sau ceva de genul. Dar şi aşa aici se poate dezbate orice legat de poveşti şi creerea unor ficuri.

       » Pentru cei care nu au mai scris de ceva timp, scrisul mai reprezintă o pasiune?
       » Să spunem că nu aţi mai avea idei, nu vă ţineţi de mai nici una din poveşti şi nu reuşiţi să o finalizaţi, renunţaţi de tot la scris?
       » Aţi reuşit vreodată să vă ţineţi de ficuri, să le duceţi la final? E destul de greu, am observat în ultimul timp pentru majoritatea.
       » Atunci când citiţi, reuşiti cu adevărat să pătrundeţi în pielea personajului? (întrebarea poate fi în general, dar aşa mai mult fac aluzie la ficurile de acum)


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

W E     D R O W N     I N     E T E R N A L     D A R K N E S S
Sus In jos
https://cenusascriitorului.wordpress.com/
Yin
Sennin
Sennin
avatar

Merite deosebite :

Sex : feminin Varsta : 21
Localizare Localizare : București
acebook acebook : Ema
Nr. mesaje Nr. mesaje : 6696
Puncte : 7969
Reputatie Reputatie : 815

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Mier 18 Iun 2014, 18:17

» Pentru cei care nu au mai scris de ceva timp, scrisul mai reprezintă o pasiune?
Este un mod de relaxare, îmi face plăcere să-mi expun anumite idei/puncte de vedere, dar nu inteționez să profesez pe viitor într-o asemenea carieră. Nici nu am suficient talent. Este o simplă plăcere. 

» Să spunem că nu aţi mai avea idei, nu vă ţineţi de mai nici una din poveşti şi nu reuşiţi să o finalizaţi, renunţaţi de tot la scris?
Am idei, nu mă țin de fic, nu finalizez, nu renunț la scris. Au existat momente când renunțam, atunci când știam că tot ce scriu nu este bun, nu pentru că nu mai aveam idei sau nu mă țineam de fic. 

» Aţi reuşit vreodată să vă ţineţi de ficuri, să le duceţi la final? E destul de greu, am observat în ultimul timp pentru majoritatea.
Unul singur, holy jesus, încă sunt surprinsă că am reușit să finalizez un fic, deși acum, dacă e să-mi spun sincera părere, am cam tras de el să-l închei. 

» Atunci când citiţi, reuşiti cu adevărat să pătrundeţi în pielea personajului? (întrebarea poate fi în general, dar aşa mai mult fac aluzie la ficurile de acum)
Ficurile de acum, generația din momentul actual care cutreieră forumul, nu au legătură cu literatura, de la citit până la scris. Dau pest tot mai multe catastrofe gramaticale și lucruri de care nu aveai habar. Prefer să evit să mai citesc ficuri de pe forumuri, numai dacă sunt scrise în engleză sau/și de persoane care depășesc vârsta de 20 de ani. Am observat că această categorie de persoane reușesc să transpună anumite lucruri și să aibă o descriere cursivă.  Există și excepții, extrem de puține, cum altfel nu se putea. 
Sus In jos
http://y-yinn.tumblr.com/
Pasila
Genin
Genin
avatar

Sex : feminin Varsta : 18
Localizare Localizare : Ghost Town
Nr. mesaje Nr. mesaje : 147
Puncte : 198
Reputatie Reputatie : 31
Hobby-uri Hobby-uri : Asta şi asta
Stare de spirit Stare de spirit : Awesome :)

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Vin 20 Iun 2014, 16:34

O să răspund doar ultimelor două seturi de întrebări.

Cum aţi evoluat, cum aţi reuşit să rupeţi barierele şi să vă descoperiţi stilul?
Pur şi simplu am scris cum mi-a venit mie. Am citit multe cărţi, ficuri şi texte, încercând să văd prima oară ce înseamnă stil propriu. După care am scris şi am tot scris până am dat începutul unui stil propriu. Momentan nu cred că este finisat.

Voi cum daţi viaţă personajelor, prin ce metode - legat de descriere, acţiune, dialog?
Le dau viaţă punând o parte din mine în ele, una din feţele mele. Fiecare personaj este o eu şi când face ceva - acţiune, şi când spune ceva - dialog, dar şi când simte şi gândeşte ceva- descriere.

Originalitatea personajelor din ficurile voastre? Întrebarea adevărată este: cum credeţi că aţi reuşit să creaţi protagonişti speciali, diferiţi de personajele altor ficuri?
Personajele nu sunt nici interesante şi nici originale dacă autorul nu pune o parte din el în acestea, părerea proprie şi personală.

Ce elemente trebuie bine descrise? Cum ar trebui ele detaliate? Voi cum faceţi?

Nu vreau să generalizez. Eu fac cum simt. Dacă personajele sunt diferite personalităţi ale mele, mă gândesc pur şi simplu ce contează, ce ar trebui să scriu şi ce detalii ar trebui să ofer. Dacă simt că personajul se gândeşte la ceva în timp ce face altceva, păi aia scriu.


Pentru cei care nu au mai scris de ceva timp, scrisul mai reprezintă o pasiune?
Scrisul reprezintă mereu o pasiune dacă este făcut din inimă. Una mai mică sau mai mare. Poate unii nu au avut timp, idei, poate nu au mai putut scrie căci au avut nevoie de o pauză.

Să spunem că nu aţi mai avea idei, nu vă ţineţi de mai nici una din poveşti şi nu reuşiţi să o finalizaţi, renunţaţi de tot la scris?
Niciodată. În general nu mă apuc de ceva ce nu pot finaliza. Dacă nu stiu finalul nu scriu şi basta.

Aţi reuşit vreodată să vă ţineţi de ficuri, să le duceţi la final? E destul de greu, am observat în ultimul timp pentru majoritatea.
Întotdeauna sunt duse la final. Poate nu postate pe toate forumurile unde le-am început până la final, poate deloc, dar în PC-ul meu sunt mereu finalizate şi ele există pentru mine şi prietenii care mi le cer.

Atunci când citiţi, reuşiti cu adevărat să pătrundeţi în pielea personajului? (întrebarea poate fi în general, dar aşa mai mult fac aluzie la ficurile de acum)
În general, da. Dacă nu pot să mă regăsesc în personaj nu pot nici să citesc, mă plictisesc, mă simt paralelă.
Sus In jos
xenomorphius
Chūbu
Chūbu
avatar

Aptitudini :
Sex : feminin Varsta : 22
Localizare Localizare : În pădure!
Nr. mesaje Nr. mesaje : 3304
Puncte : 4254
Reputatie Reputatie : 841
Stare de spirit Stare de spirit : -

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Sam 21 Iun 2014, 17:12

Un nou set de întrebări.

1. Poveşti erotice/+18 aţi scris vreodată? Cum v-aţi simţit când aţi abordat acest gen?
2. Ce credeţi că face o poveste cu adevărat bună? (aici prefer să vă legaţi de idei sau de personaje sau de altceva înafară de descriere,acţiune şi dialog, mai mult pe concepţie)
3. De ce este necesară critica? Cum ar trebuie să fie critica dură, constructivă?
4. Ce părere aveţi de stilul vostru actual? Credeţi că ar trebui să mai îmbunătăţiţi ceva la el?


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

W E     D R O W N     I N     E T E R N A L     D A R K N E S S
Sus In jos
https://cenusascriitorului.wordpress.com/
Pasila
Genin
Genin
avatar

Sex : feminin Varsta : 18
Localizare Localizare : Ghost Town
Nr. mesaje Nr. mesaje : 147
Puncte : 198
Reputatie Reputatie : 31
Hobby-uri Hobby-uri : Asta şi asta
Stare de spirit Stare de spirit : Awesome :)

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Sam 21 Iun 2014, 17:54

Poveşti erotice/+18 aţi scris vreodată? Cum v-aţi simţit când aţi abordat acest gen?
Mmm, da. A fost un subiect pe care îmi dorisem să îl abordez foarte mult, dar nu simţisem până în acel moment că este cazul. M-am simţit foarte bine, împlinită într-un fel că mi-am mai îndeplinit o dorinţă. Desigur, am fost foarte jenată şi prima dată am vrut să intru în pământ vreun deceniu, aşa.

Ce credeţi că face o poveste cu adevărat bună? (aici prefer să vă legaţi de idei sau de personaje sau de altceva înafară de descriere,acţiune şi dialog, mai mult pe concepţie)
Hmm, vorbesc doar în numele meu. Pentru mine o poveste bună este aceea în care găsesc o morală sau ceva de urmat, cum este de exemplu în Naruto ideea de a nu te da bătut.

De ce este necesară critica? Cum ar trebuie să fie critica dură, constructivă?
Critica este necesară pentru a face pe cineva să scrie mai bine, să poată aborda altfel ideile, dar e decât pentru cei care-şi doresc să-şi îmbunătăţească tehnica, da©ă nu au dorinţa aceasta critica e degeaba. Tot în numele meu vorbesc când spun că pentru mine o critică nu ar trebui să fie prea bruscă, într-un sigur post toată  pentru că ar fi prea multă informaţie de asimilat şi mi se pare mai uşor şi mai practic când sfaturile sunt date pe rând, dar sunt fan al criticii constructive.

Ce părere aveţi de stilul vostru actual? Credeţi că ar trebui să mai îmbunătăţiţi ceva la el?
Stilul meu nu există de mult timp şi voi lua asta ca scuză pentru faptul că nu este bun. După mine, întotdeauna ar mai fi ceva de îmbunătăţit, loc de mai bine există mereu.
Sus In jos
Yin
Sennin
Sennin
avatar

Merite deosebite :

Sex : feminin Varsta : 21
Localizare Localizare : București
acebook acebook : Ema
Nr. mesaje Nr. mesaje : 6696
Puncte : 7969
Reputatie Reputatie : 815

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Sam 21 Iun 2014, 22:25

WeAreDevils a scris:
Un nou set de întrebări.

1. Poveşti erotice/+18 aţi scris vreodată? Cum v-aţi simţit când aţi abordat acest gen?
2. Ce credeţi că face o poveste cu adevărat bună? (aici prefer să vă legaţi de idei sau de personaje sau de altceva înafară de descriere,acţiune şi dialog, mai mult pe concepţie)
3. De ce este necesară critica? Cum ar trebuie să fie critica dură, constructivă?
4. Ce părere aveţi de stilul vostru actual? Credeţi că ar trebui să mai îmbunătăţiţi ceva la el?1. They are my favorites. <3 Idk, destul de lejer, totul a decurs okei. 
2. Mentalitatea personajelor cât și modul în care relaționează unele cu altele. 
3. Critica este necesară oricărei persoane, fie că nu este dorită, fie că da. Este bine să știm ce greșeli avem și să le îndreptăm. O să mă refer strict la critica de pe forum, bineînțeles, care trebuie să fie constructivă, dar nu în ultimul rând și dură. Prefer să fiu o scorpie în ochii unui "scriitor" de pe forum, decât un om care a lăsat șansa de a schimba ceva să treacă pe lângă el. 
4. God, destul de mult. Niciodată nu cred că voi fi satisfăcută de stilul meu. Urăsc faptul că mă bazez foarte mult pe dialog.
Sus In jos
http://y-yinn.tumblr.com/
Skitte
Chūnin
Chūnin
avatar

Aptitudini :
Sex : masculin Varsta : 20
Localizare Localizare :
acebook acebook : Bogdan
Nr. mesaje Nr. mesaje : 819
Puncte : 1112
Reputatie Reputatie : 153
Stare de spirit Stare de spirit : Anything Could Happen

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Sam 21 Iun 2014, 22:57

1. Singurul lucru erotic pe care l-am scris dar nu l-am postat a fost la primul fic. Mi s-a parut okai, intrucat pentru mine era o alta cale sa imi dezolv descrierea.
2. Ideea si personajele clar. Sunt milioane de cai de a aborda un fic.
3. Eu consider ca ori sa iti vezi evolutia sau decaderea. Sau poate sa vezi limbajul unui critic. Sunt si persoane care nu cer critica... Dar e alegerea lor.
4. Stilul poate fi oricand imbunatatit. Pot spune ca am evoluat mult de la primul fic si pana acum. Dar tot vreau mai mult. Am incercat sa creez prototipuri literare, bazate pe foarte mult dialog si sentiment si in mintea mea m-au ajutat, fie ca au fost sau nu primite pozitiv.


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
xenomorphius
Chūbu
Chūbu
avatar

Aptitudini :
Sex : feminin Varsta : 22
Localizare Localizare : În pădure!
Nr. mesaje Nr. mesaje : 3304
Puncte : 4254
Reputatie Reputatie : 841
Stare de spirit Stare de spirit : -

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Mar 24 Iun 2014, 11:08

Un nou set de întrebări.

Alegeţi două poveşti de ale voastre: una fan şi cealălalt originală, iar acum întrebările sunt adresate pentru ambele.
1. Ce va determinat să scrieţi povestea?
2. Cum de va venit ideea, ce va inspirat?
3. Ideea central la momentul acela cum vi s-a părut? Consideraţi că era îndeajuns de originală?
4. Aţi reuşit să părundeţi cu adevărat în miezul ideilor, astfel încât să oferiţi detaliile, descrierea aceea care cuprinde cititorul?
5. Personajele cum au fost la început? Dar cum au ajuns la sfârşit? (mă refer la personalitate, caracter, dar şi la împrejurimi)
6. Pe ce aţi pus cel mai mult accent?
7. Care a fost idee principală a ficului?
8. Consideraţi că aţi reuşit să oferiţi o structură uniformă ficului sau aţi mai avut momente când nu şţiaţi ce să face în următorul capitol?
9. Sfârşitul poveştii va satisfăcut? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce?
10. Ce consideraţi că a făcut ficul vostru să fie special? Ce va plăcut cel mai mult la el?


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

W E     D R O W N     I N     E T E R N A L     D A R K N E S S
Sus In jos
https://cenusascriitorului.wordpress.com/
✞Heaven`s Calling✞
Chūnin
Chūnin
avatar

Sex : masculin Varsta : 23
Localizare Localizare : In Hell
acebook acebook : Heaven's Calling
Nr. mesaje Nr. mesaje : 559
Puncte : 632
Reputatie Reputatie : 31

MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   Lun 14 Iul 2014, 20:54

Eu unul scriu din plăcere și să îmi descarc nervii. Nu vreau să mă bazez în viață pe asta, mai ales că nici nu sunt foarte bun. Nu plănuiesc să scriu despre un anime anume, ci despre viața mea, motiv pentru care am spus că așa îmi descarc nervii fără să produc pagube materiale. =))


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sus In jos
Continut sponsorizat
MesajSubiect: Re: Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?   

Sus In jos
 

Cum ati inceput sa scrieti, cine si ce va inspirat, care a fost oaza?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 3 din 3Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3

 Subiecte similare

-
» Eu cu cine ma potrivesc?
» Eu cu cine ma potrivesc?
» Eu cu cine ma potrivesc?
» Ce m-a suparat (enervat) azi?
» Eu cu cine ma potrivesc?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Anime. Naruto. Sasuke & Sakura :: Să vorbim și despre altceva :: Discuții libere-